handen ineen!

handen ineen!

woensdag 29 februari 2012

Afscheid nemen, niet ons sterkste punt

De laatste twee dagen hebben we echt hard gewerkt om het biebje, het zijn zeker 2000 boeken, dus zeg maar gerust bieb met een kleine hoofdletter, zover klaar te krijgen dat Zuster Flevia en Deputy Joseph (een titel wil altijd wel!) hier met plezier kunnen werken en het verder af kunnen maken.
We zijn ervan overtuigd dat we ze voldoende wegwijs hebben kunnen maken in het eenvoudige systeem, zodat ze met hulp van de Headteacher en de andere leerkrachten de bieb kunnen uitbreiden en kunnen runnen.
Het waren daarnaast dagen van afscheid en daar nemen ze hier alle tijd voor. Je kunt hier niet via de achteruitgang met een klein bedankje vertrekken.
Maandagmiddag werden we uitgenodigd om even naar het weeshuis te komen, tijdstip 16.00 uur.
Wij niets vermoedend daarheen en daar zaten in een zaaltje 25 kinderen met begeleiders op ons te wachten. De kinderen waren op hun paasbest met hun nieuwe t-shirtjes die wij met heel wat andere broodnodige spullen hadden gekocht.
Zingen en dansen en dan houden twee oudere, nuchtere, Hollandse dames het echt niet droog.
We werden uitvoerig toegezongen en toegesproken, flesjes soda rondgedeeld en tot slot kregen we een prachtige lap stof.
De volgende dag werden we overvallen in de bieb rond 13.00 uur. Opeens werden stoelen, tafels, heel veel eten binnengebracht, de vloer aangeveegd en alle leerkrachten van school, headteacher en de burgemeester van het prachtige dorp schoven aan voor een lunch ter ere van ons.
Toespraken, cadeaus (weer een lap stof) kortom teveel van het goede.
Daarna naar buiten waar alle kinderen van de kostschool per klas weer een dansje of toneelstukje opvoerden waarbij zelfs de leerkrachten en nonnen en natuurlijk wij ook, meedansten en zongen.
Op deze manier hadden de kinderen een geweldige vrije middag en ze wilden met ons alle liedjes laten horen die we met ze gezongen hebben in de afgelopen weken, plezier was de hoofdzaak en de leerkrachten lieten zich eens even van een andere kant zien.
We zijn er nog niet....rond 20.30 uur een uitnodiging voor een teaparty bij de nonnen.
"Gezellig" bij de hoge tafel met plastic kleedjes kregen wij een soda (cola, sprite of sapje) en werd er wat onhandig gepraat.
Wij hadden in ons huis gezien dat de verblijfskosten voor een maand all inclusive rond de 30 euro lag. Wij hebben dit bedrag maar gedoneerd, we wisten niet hoe we dit anders moesten doen en na toespraken over en weer mochten wij weer een cadeau in ontvangst nemen. Jullie mogen drie keer raden........jazeker, nog een prachtige lap stof.
Niet nodig maar heel lief, maar de smoeltjes van de kinderen en leerkrachten die watertandend met een nieuw studieboek in de hand staan, is meer dan genoeg.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten