handen ineen!

handen ineen!

woensdag 8 februari 2012

Toeristje spelen, is dat iets voor ons?????




We zijn op een prachtig plekje beland, waar we ook weer een beetje bewoonde wereld zien en dus ons blog kunnen beginnen.
Na een goede vlucht en overnachting in Nairobi, gaan we op reis met een busje en privé chauffeur naar de Masai Mara. Een rit van 4 uur door een decor van Out of Africa.
De laatste 90 km over een zeer slecht begaanbare "weg", maar dan.... een prachtige lodge met zwembad.
Na een lunch direct op pad met onze chauffeur voor onze eerste safari. Niet te beschrijven hoe het uitzicht is en de leeuw, poema, luipaard, olifant, zebra, impala, kortom het totale wildlife zo dichtbij te zien.
De volgende dag weer een safari en daarna door naar een dorpje van de Masai. Met enige reserve, het heeft een hoog toeristisch gehalte, maar we geven ons daar toch aan over.
In de verte spotten wij een piepklein schooltje en daar mochten we toch even kijken. In no time stonden we daar weer ons liedje te zingen, maar helaas hadden we geen vertelkastje bij ons.
We raakten aan de praat met de hoofdmeester en die nodigde ons direct uit om volgend jaar een maand bij de Masai te komen wonen.
We gaan daar eerst eens rustig een paar nachtjes over slapen aangezien wij de hutjes bekeken hebben en het menu uit bloed gemengd met melk, geitenvlees en darmen bestaat. Maar ja wie weet!
Het was weer heerlijk om al die kindersmoeltjes te zien, daarvoor doen we het!
Op dit moment zitten we bij Lake Nakuru en voor de vogelaars onder jullie hebben wij daar de volgende vogels gespot: de onvergetelijke Coracius caudata (beter bekend als de vorkstaartscharrelaar) en de Lamprotornis superbus (zoek hem op!).
Morgen op weg naar Amboseli en dan zijn we er echt aan toe om aan ons project te beginnen.
Wij zijn n.l. niet echt geschikt om toeristje te spelen, hoe geweldig het ook is.
We proberen strraks nog wat foto's toe te voegen maar Wil heeft vergeten haar camera op te laden. Even geduld a.u.b.

3 opmerkingen:

  1. Ohoh, ik vrees dat we jullie het volgend jaar weer een maand moeten missen. Gelukkig draait het hier op volle toeren door met Jolanda als spin in het web. Jullie gaan maandag naar de nonnen en wij gaan dan met de voetballers naar de scholen voor Scoor een Boek!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed te weten dat we niet onmisbaar zijn. Heel veel succes met Scoor een boek.

      Verwijderen
  2. Fijn dat jullie je weer helemaal thuis voelen.
    Geniet nog even van het toeristje spelen en daarna.

    BeantwoordenVerwijderen