handen ineen!

handen ineen!

maandag 27 februari 2012

Het gaat lukken!!!!

We hebben lamme handen van het schrijven, want de afgelopen dagen hebben we rond de 1500 boeken in een prachtig Keniaans registerboek geschreven.
Alles moet erbij: de datum, het boeknummet, auteur, titel, editie, uitgever, plaats van uitgave, jaar van uitgave en eventuele opmerkingen.
En dat 1500 keer. Doe je best, maar we komen een heel eind.
We hebben een soort jeugdafdeling kunnen maken waarbij we de verschillende jeugdboeken in kleuren hebben verdeeld. Simpel maar zeer doeltreffend.
Dat bleek toen we gisteren 5 groepen kinderen (150 in totaal) hebben gevraagd om naar de bieb te komen( het is wel zondag hoor!). We hebben weer een verhaal verteld, liedje gezongen (dat horen we nu constant zingen) en de kinderen een beetje wegwijs gemaakt in hun bieb.
Jammer dat ze nog niks konden lenen, want ze doken de kasten in en met heel veel moeite en zachte hand konden we ze weer weg krijgen.
Een meiske stond buiten voor het raam en met een diepe zucht zei ze: "So beautiful, so beautiful".
Wij worden daar stil van en daar kan geen dank je wel tegen op(voor zover dat nodig is). De boekensteunen (80 stuks) zijn binnen! Vijf dove jongens van de carpentershop hebben die vanmiddag voor ons gemaakt en ze glommen van trots. De tafels zijn ook al bijna klaar!
Morgen gaan we er nog even schrijvend tegenaan, proberen de kasten nog even aantrekkelijk te vullen zoals we in Veendam gewend zijn, dan komen de leerkrachten op ons verzoek ook even langs zodat we ze enthousiast kunnen maken voor de bieb.
De headteacher gaat in ieder geval één euro (100 KSh) per kind per jaar vragen omdat ze nu een bieb heeft waar ze vreselijk trots op is en waar ze stiekem boeken uit pikt om op haar kantoor te lezen. Ze heeft er zelf al twee uit! Met dit geld wil ze de collectie uitbreiden en op peil houden....goed plan!
Ze vraagt aan de ouders nu 15.000 KSh (snel omgerekend zo'n 140 euro) per jaar. Voor een uniform en eventuele extra koekjes betaal je 4.000 extra. Dat wordt nu dus respectievelijk 15.100/19.100 KSh.
Het kost wat maar dan heb je ook wat!!!


Biebintro Keniaanse stijl

Ambachtelijke boeksteunen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten