handen ineen!

handen ineen!

maandag 13 februari 2012

We zijn er !!!!

Gisteren zijn we na een lange maar prachtige busreis aangekomen in Kisumu. Een vrij grote plaats vlak bij het Victoriameer. Een totaal andere natuur met heel veel groen, prachtige theeplantages en uitgestrekte suikerrietvelden. Bij aankomst geen non te bekennen en dan ondernemen wij toch wel gelijk actie ook omdat een soort tuktuk chauffeur ons als een tijger bespiedt en wacht op zijn prooi. Een beetje unheimisch gevoel. Gelukkig komen de nonnen en worden we wederom uitgenodigd voor het eten. Jullie raden het al....aardappels, kippenpoot en groente! We krijgen geen kans om ook maar een gram af te vallen.
De nonnen genieten van onze vragen en verhalen en Wil mag dan ook direct laten zien hoe een vertelkastje wordt gebruikt.
In no time staan we voor een stuk of 7 nonnen die met ons dansen en zingen. Dat is toch wel een aparte ervaring.
Kunnen jullie je een douche voorstellen vlak boven een wasbak in een piepklein wc'tje??? Heerlijk gedoucht, dat wel. Nu zijn we na een 2 uur durende autorit aangekomen bij ons doel. Een groot complex in toch wel the middle of nowhere aan een zandpad met heel veel scholen voor dove, gehandicapte en gewone kinderen. Daarnaast een weeshuis (dat is moeilijk om te zien en de tranen branden) een klein kliniekje en een huis voor ons met slaapkamer, badkamer, keuken en veranda. Wel op de Afrikaanse wijze maar meer dan we ooit hadden kunnen bedenken.We moeten nu verplicht rust houden van de nonnen ...echt iets voor ons en straks worden we verder rondgeleid. Wij zijn regelneven maar die taak wordt hier door de nonnen van ons overgenomen dus wij worden gemanaged. Dat is toch wel lastig aangezien we graag zelf op avontuur willen. Morgen gaan we in ieder geval boeken kopen en dat kunnen we heel goed!!!
P.s We hebben net de douche geprobeerd maar dat wordt toch weer het betere Ghana werk. Gewoon een bakje met water en flotsen maar!

1 opmerking:

  1. Toon jullie Hollands (Groningse) nuchterheid en laat het over jullie heen komen.
    Weet zeker dat jullie er een eigen draai aan zullen geven.
    Succes!!

    BeantwoordenVerwijderen