handen ineen!

handen ineen!

zaterdag 11 februari 2012

Na "wildlife", nu de nonnen!

Na een rit van bijna 8 uur (450 km) kwamen we donderdag in Amboseli aan. Een droge vlakte met heel veel olifantenkuddes, nijlpaarden, struisvogels, kortom het hele wildlife gebeuren inclusief de jacht van 2 cheeta's op een gnoekalf, dat gelukkig eindigde met een mislukking. We hadden al de dood van een baviaanjong gezien, dat is genoeg natuur voor een dag. Op de achtergrond de Kilimanjaro en dat hadden we in onze stoutste dromen niet kunnen bedenken. We sliepen in een tent met dak erboven inclusief alle luxe die je maar wilt. We raken zo langzamerhand wel erg verwend.
Vandaag zijn we na een 4 uur durende tocht door onze vriendelijke gids afgezet bij het Rosa Mystica Spiritual Centre in Nairobi. Echt iets voor ons, kunnen we eens goed nadenken over de zin van het leven (ha,ha), echter zonder glaasje witte wijn, maar wel een etentje met 10 jonge nonnen die speciaal voor ons alleen Hollandse kost hadden gekookt. Kippenpootje met gemengde groente en zelfs gekookte aardappelen. Hoe welkom kun je zijn.
Met grote glimlach en glimmende oogjes werd ons direct duidelijk gemaakt dat we drie dagen voor ons vertrek naar Nederland terug moeten komen zodat de dames ons Nairobi en omgeving kunnen laten zien. Wie weet mogen we dan ook in habijten!!!
Helaas was Wil haar fototoestel vergeten om dit onvergetelijke en spirituele evenement vast te kunnen leggen. Wia is voor het eerst van haar leven een etentje met gebed begonnen en zelfs geƫindigd. Wil is gelukkig van de club en wist Wia nog net op het goede spoor te zetten anders was ze zo van tafel gelopen!
Morgenvroeg brengen de nonnen ons na een gezamenlijk ontbijt in de refter naar het busstation voor de 8 uur durende rit naar Kisumu.
We hebben al wel een boekenwinkel bekeken hier vlakbij en dat is wel een heel groot verschil met Ghana. Boeken te kust en te keur, dus na contact met Aagje van Biblionef, geven ze ons de kans om alle boeken hier te kunnen kopen. Dat willen we ook heel graag.


3 opmerkingen:

  1. Ik wil nog wel een foto van jullie in habijt hoor. Volgens mij gaat het helemaal goed komen met jullie daar in Kenia. Veel succes met het opzetten van de bibliotheek en de leesbevorderingsactiviteiten. Zojuist heb ik mijn leesbevorderingsactiviteit in Veendam gedaan. Op de Viermaster enthousiast ontvangen door de leerlingen en de meesters. De voetballers Rico en Ferhat hebben de kinderen al aan het lezen gekregen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Hoi Wia en Wil,
      Fijn om te lezen dat jullie het naar jullie zin hebben gehad bij de Zusters in Nairobi. Ik zie het al helemaal voor me, gezellig met z'n allen aan tafel zoals ik ook al vele malen mee heb mogen maken. Bij de Zusters zijn jullie in hele goede handen en ik ben ontzettend benieuwd naar jullie verhalen die nog gaan komen! Heel veel plezier toegewenst!
      Vriendelijke groet,
      Mirjam Leemans-Kneppers

      Verwijderen