handen ineen!

handen ineen!

dinsdag 21 februari 2012

Eigen huis en tuin!

Vandaag willen we jullie even meenemen in ons huis, weersomstandigheden en andere taferelen.
-Internet: met een dongel vanuit Nairobi kunnen we met veel geduld af en toe het internet op en dus snel wat mailen of het blog bijwerken. De foto's bij het blog, trek daar gerust een uurtje voor uit om die te uploaden.
-Electriciteit: gaat het waaien pak dan maar vast je zaklantaarn, want dan valt de electriciteit geheid uit.
-Water : Als je mazzel hebt zit er in de tank naast ons huis wat water, maar het is momenteel al zo lang droog dat het vanuit een grote opslag verderop met een emmertje omhoog gehaald moet worden.
-Weer : Vannacht lagen wij beiden stijf in ons bed. De ramen staan open, maar zitten niet vast en we worden wakker van een vreselijke storm, klapperende gordijnen, ramen die open en dicht slaan, het leek wel een vuurwerkshow. Zoveel bliksemflitsen hebben we nog nooit gezien, maar dan zonder donder. Opeens valt de wind weg en dan gaan de sluizen open. Met bakken valt het op een dun dakje net of je in een tent ligt. Heel romantisch!!!!
-Eten: We hebben een klein gasflesje, daarop koken we 's ochtends water, 's middags bakken we een overheerlijk omeletje voor op brood en 's avonds rond half zeven gaat een van ons kijken of de nonnen al klaar zijn met prayen en gezang, want dan worden we geacht aan te schuiven voor het diner. Wel makkelijk, hoeven we zelf niks te doen (alleen de afwas, maar dat is leuk!)
-Wassen en douchen: Water in een bak, klein beetje warm water met een stukje sunlight zeep erbij en wassen maar. Douchen: er zit een douchekop en daar kun je verlangend naar kijken maar daar komt echt niets uit. Dus water halen in een bak en gewoon een beetje poedelen.
-Huisdieren : Onze veestapel breidt zich met de dag uit. Koeien, kalfjes, broodmagere varkens, geiten, kippen, honden, katten en heel veel vliegend spul. Daarom zijn wij erg blij met onze hemelsblauwe klamboes en lakentjes!
Niks te klagen dus en genieten van dit eenvoudige leven.


Inkopen in de plaatselijke supermarkt. Vandaag scoren we een brood en oploskoffie!

3 opmerkingen:

  1. En wij genieten op onze beurt van jullie blog over het zo andere Afrikaanse leven. Wia en Wil, hartelijke groet, vanuit Hengelo. Els en Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Terwijl jullie de Afrikaanse kinderen voorzien van boeken en plezieren met leesbevorderingsactiviteiten doen wij dat in ons gebied. Gisteren hebben 17 voorleeskampioenen geweldig voorgelezen in theaterzaal vanBeresteyn in Veendam. 's Morgens had de jury (Marc Hesp, Ginet Venema en Pim Siegers) het heel zwaar, maar uiteindelijk kozen ze Thomas Ridderbos van 't Haimstee. 's Middags was het de beurt aan juryleden Mieke Bos, Jan Eefting en Yvonne Verhoeven om de moeilijke keus te maken. Zij kozen voor Seray Osturk van de Braskorf. Zij las een zeer heftig stukje voor uit Meester Jaap. De organisatie en presentatie was voortreffelijk, maar ook heel raar zonder Wia. Ik kan jullie ook nog vertellen dat Scoor een Boek geweldig loopt en veel kinderen (ook de tot dan toe amper lezende kinderen) zeer enthousiast lezen omdat het 'voetbalveld' vol moet en het best stoer is om te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dames, Vandaag staat er een leuke reportage in het Dagblad over jullie eerste avonturen in Kenia. Erg leuk artikel (inspiratie uit jullie blogs) met twee foto's van de website geplukt.

    BeantwoordenVerwijderen