handen ineen!

handen ineen!

woensdag 15 februari 2012

Heeft U even!!!


Gisteren zijn we om 9.00 uur vertrokken naar Kisumu achter in een soort pausmobiel (wel toepasselijk bij de nonnen). Na 1,5 uur komen we bij de bookshop en dat was even schrikken. Heel veel studieboeken, geen prentenboek te bekennen en weinig echte leesboeken.
De zuster in charge en een leerkracht wierpen zich als leeuwen op de collectie en namen van alle boeken in de winkel minimaal 2 exemplaren mee. De hele stoffige vloer van de winkel werd hiervoor gebruikt. Wij zaten erbij en keken ernaar worden wij echt blij van...) en kwamen slechts in beweging om wat boodschappen te doen (vergezeld en bewaakt door onze chauffeur) en om te proberen zoveel mogelijk cashgeld bijeen te brengen. Dat is al moeilijk genoeg! Dit hele circus heeft tot 5 uur geduurd, want het opmaken van de nota gebeurd met de hand en trek daar gerust een uur of 3 vooruit.
Met formule 1 snelheid over stoffige en drukke wegen kwamen we rond 7 uur weer thuis.
Zelf gekookt, soep met brood, yoghurt!!! en banaan...heerlijk.
Maar toen kwam Zuster Flavia met groenachtige zeg maar linzensoep met pannenkoeken. We hadden het dus weer verkeerd begrepen. We horen in ieder geval 's avonds bij hen te eten. De zuster bleef gezellig eten en moeder-overste kwam ook nog op de thee. Kortom we beginnen al aardig wegwijs te worden in het toch wel ingewikkelde nonnenbestaan.
Wij komen er steeds meer achter dat de bibliotheek meer studieboeken gaat uitlenen aan diverse leerkrachten, maar daarnaast kunnen de leerlingen hier boeken lezen en ook zelf lenen!
We horen helemaal tot de nonnen familie en zijn ook meer dan welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten